Header Ads

Підняття цін на газ: Гройсман зробив важливу заяву

Український уряд має намір дочекатися отримання від російської компанії «Газпром» виплати штрафу в 2,5 млрд доларів, щоб направити його в бюджет після підвищення цін на газ.
Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту до Копенгагена.
Саме після отримання компенсації від «Газпрому» Кабмін буде обговорювати з МВФ приведення цін на газ в Україні до ринкового рівня і питання введення газових субсидій.
«Для України дуже важливе значення має те, коли Російська Федерація виконає рішення Стокгольмського арбітражу і поверне нам 2,5 млрд доларів. Це питання нашої економічної стабільності », – сказав Гройсман.
Тим часом стало відомо, що відтепер відмовити в субсидії мають повне право, якщо в сім'ї є особи старше 18 років і вони не вчаться і, при цьому, ніде офіційно не працюють і не зареєстровані як безробітні.
До категорій, які автоматично позбавляються пільг на комуналку, також входять особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією отримали спадщину або іншим законним способом набули право власності на земельну ділянку, квартиру, будинок або транспортний засіб.
За новими правилами, "державна знижка" на оплату житлово-комунальних послуг втрачається і при несплаті за житлово-комунальні послуги. За правилами надання субсидій, борг не повинен перевищувати 20 неоподатковуваних мінімумів – 340 грн.
На платформі Blogger.